Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev nov 2023

Nyhetsbrev nov 2023

WE VECKOR
Under v.45 &46 har vi WE veckor som kommer att genomsyra alla ridlektioner. Det har gått ut mejl med info om vad detta innebär och det finns även info uppsatt på anslagstavlan i ridhuset.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING OM LEDARSKAP
Den 11 nov 15,00 kommer Yasemin Arahn Modéer hit och håller en inspirerande föreläsning om ledarskap. Missa inte att anmäla dig till detta!

FIXA HINDER
Våra hinder är i behov av liter renovering och vi tar gärna emot hjälp. Söndag den 19 nov 13,00 får ni gärna komma med oömma kläder och en skruvdragare eller andra verktyg om det finns i hemmet. Anmäl dig till info@krf.nu om du kommer och hjälper till, tack!

FONDEN
Här kan du söka bidrag till ridavgiften för ditt barn. Gå in och läs mer på vår hemsida och ansök nu.

TÄVLINGAR
Finalen i Ridskolecupen äger rum på Flyinge den 12 nov med början 9,00. Alla är välkomna dit och heja fram vårt duktiga lag.

HÄNDER I NOVEMBER
Meddela kansliet om man vill byta grupp eller sluta rida inför VT 2024, senast den 15 nov.
Håll koll på vår kalender (krf.nu) för att veta vad som händer på KRF.
Krus har lagt ut datum för luciaträningar på sin FB.

HÄNDER I DECEMBER
Luciaträning med KRUS.
Julpyssel/baka 2 dec 15.00.
Julshow söndag 3 dec 15,00.
Luciatåg genom Klagshamn 13 dec.
Hoppavslutning för hoppgrupperna den 17 dec.
Julaktiviteter

UPPSÄGNING AV PLATS
Man behöver säga upp sin plats senast två veckor innan terminsstart, annars får man betala för 5 tillfällen. Detta för att det kräver merarbete för oss och vi kanske inte kan tillsätta platsen omgående.

HÖSTLOV
Det har varit fälttävlan med Sofie i tisdags och på onsdagen Denisé hästgodis med ett gäng barn. Under lovet är man välkommen att vara i stallet och ta hand om sin sköthäst eller hänga med kompisar.

NYHETSBREVET
Vi vill informera om att nyhetsbrevet bara belyser våra aktiviteter. Vill man ha mer info finns det anslag på våra anslagstavlor, på FB och vår hemsida. Vi skickar även ut mejl om vissa saker.

FÖRE OCH EFTER LEKTIONER
För hästarnas bästa är det viktigt att man kommer i tid till lektionerna. Lektionen startar i stallet 30 min innan ridning om inget annat anges. Före lektion ska hästarna borstas och ryktas, kratsa hovar och sadla och tränsa, såklart utan stress. Stress kan visa sig i att hästen är på ”dåligt humör”. Här ges det även tid att lära känna hästen och få en boost av sinnesfrid.
Efter lektion ska bettet sköljas noga så det blir rent och hästen ska borstas av och hovarna ska ses över. Sen sätter man på grimma och täcke på rätt sätt. Under ridning hängs grimman utanför boxen. Vi ser även att ni som har hästen sista passet för dagen smörjer av sadel och träns. Smörjsaker finns i sadelkamrarna. Läs även på boxarna om det är något särskilt som gäller för den hästen du ska rida, tex smörjas i mungipor, smörjas med liniment, särskild utrustning eller ludd.