Hoppa till huvudinnehåll

Förberedelse & Rida igen

På KRF värnar vi om att man ska lära sig mer än att bara rida. I vuxengrupperna och grupperna för de större barnen ingår det att man hjälper till med att fodra hästarna efter sin lektion. Hör med din ridlärare vad som gäller för din grupp. Vi har en caféteria (Våfflan) som sköts ideellt av våra medlemmar. Detta innebär att man en lördag per termin får stå i våfflan (se schema på hemsida). Detta gäller inte de yngre barnen.

Kom i god tid före din ridlektion. Var på plats minst 30 minuter innan du ska börja rida. Du ska i lugn och ro göra iordning din häst, och se till att du har sadlat och tränsat på ett korrekt sätt.

Det är viktigt att du inte är stressad när du gör iordning din häst, hästen märker det. Ta hand om både häst och utrusning efter din lektion.
Upptäcker du att något är fel eller att hästen är skadad, meddela omedelbart personalen.

Kan du inte komma på din ridlektion meddelar du din FRÅNVAROANMÄLAN, endast via sms till 0790-16 25 15
Skriv namn, efternamn dag, datum, ridlärare så vi vet vem det gäller.
Det ska göras senast kl.12,00 samma dag föra att få rida igen. Det finns kanske någon annan som kan rida igen på ”din” tid.
Rida igen sker efter överenskommelse med din ridlärare. Du har två tillfällen per termin att rida igen, och sker i mån av plats.

OBS! Det går inte att rida igen den sista veckan på respektive termin. Då har ridlärarna planerat särskilda aktiviteter för sina respektive ridgrupper.
Man kan inte rida igen terminen efter, all igen ridning görs samma termin.