Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev mars/april 2023

Nyhetsbrev mars/april 2023

NYHETSBREV KRF
MARS/APRIL 2023
RIDLÄGER 2023
RIDLÄGERNA ÄR FULLA FÖRUTOM ETT FÅTAL PLATSER. NI SOM HAR FÅTT PLATS, GLÖM INTE ATT BETALA IN 500 KR TILL BG 5861-5840 INOM 10 DAGAR FÖR ATT BEHÅLLA ER PLATS. FAKTURA KOMMER PÅ RESTERANDE BELOPP.
CLINIC X 2
INOMHUSTERRÄNG MED TED VELANDER
Tisdag den 4 april kl.11,30 kommer Ted Velander till oss och har clinic i inomhusterräng. Clinicen är gratis för åskådare. Det finns även möjlighet att anmäla sig till att rida för Ted efter clinicen.
CLINIC MED EAMON HICKEY
Onsdag den 19 april kl. 18-20. Detta är för alla elever från tio år och uppåt terminens obligatoriska teoritillfälle, så det är kostnadsfritt och vi räknar med att ingen vill missa detta fantastiska erbjudande! Eamon har alltid något nytt att tillföra, så även ni som var på clinicen i höstas är självklart hjärtligt välkomna.
KLAGSHAMNSKAMPEN
I år har vi 5 lag som är med i Klagshamnskampen. Följ lagens framgångar på anslag i luckan som uppdateras efter varje deltävling. Heja, Heja!
TÄVLINGAR
NI SOM SKA UT OCH TÄVLA LOKALT ELLER PÅ PAY & JUMP HAR FÅTT UT DATUM AV MARIA. GLÖM INTE ATT MEDDELA VILKA NI TÄNKER ÅKA UT PÅ.
VÅFFLAN UPPBOKAD OCH STÄNGD 2 april har Hoppkommittén för Skånes Ridsportförbund lånat lokalen för att hålla kurs.
DATUM ATT KOMMA IHÅG
FIXA HINDER – SÖNDAG 2 APRIL
ÖVERNATTNING MED KRUS 3-4 APRIL
FÄLTTÄVLAN PROVA PÅ SOFIE – 5 APRIL
KÖRKURS DENISÉ – 5-6 APRIL
KÄPPHÄSTTÄVLING (KRUS) 9 APRIL
STÄDDAG – SÖNDAG 16 APRIL
LOKAL TÄVLING KRF – 23 APRIL
NU HAR KRUS GÖMT DEN GYLLENE HÄSTEN! DET ÄR BARA ATT BÖRJA LETA!!
BANHOPPNING
DEN 17/3 ÄR DET BANHOPPNING FÖR ER SOM RIDER I AB GRUPP. FÖR CD ÄR DET DEN 5/5 OCH FÖR HÄST DEN 26/5
VÅFFELFROSSA
PÅ SJÄLVASTE VÅFFELDAGEN, DEN 25/3, KÖR VI VÅFFELFROSSA I VÅFFLAN. MISSA INTE DETTA!!
HÄSTAR
WILLE OCH CALLE GÅR LEKTIONER NU OCH DET FUNGERAR BRA TYCKER VI! DET ÄR SKÖNT BÅDE FÖR HÄSTAR OCH ELEVER ATT VI KAN HA FLER LEKTIONER UTE NU.
FÖRE OCH EFTER LEKTIONER
För hästarnas bästa är det viktigt att man kommer i tid till lektionerna. Lektionen startar i stallet 30 min innan ridning om inget annat anges. Före lektion ska hästarna borstas och ryktas, kratsa hovar och sadla och tränsa, såklart utan stress. Stress kan visa sig i att hästen är på ”dåligt humör”. Här ges det även tid att lära känna hästen och få en boost av sinnesfrid. Läs även på våra nya Före och Efter ridning skyltar som sitter i luckan.
Efter lektion ska bettet sköljas noga så det blir rent och hästen ska borstas av och hovarna ska ses över. Sen sätter man på grimma och täcke på rätt sätt. Under ridning hängs grimman utanför boxen. Vi ser även att ni som har hästen sista passet för dagen smörjer av sadel och träns. Smörjsaker finns i sadelkamrarna. Läs även på boxarna om det är något särskilt som gäller för den hästen du ska rida, tex smörjas i mungipor, smörjas med liniment, särskild utrustning eller ludd.

Våra sponsorer