Hoppa till huvudinnehåll

Uppdatering av information med anledning av Coronavirus 201029

Covid 19 uppdatering

UPPDATERING CORONA 29 OKT 2020

Folkhälsomyndigheten har kommit ut med nya allmänna rekommendationer för Skåne län pga. den ökade smittspridningen. Vår huvudman Riksidrottsförbundet tillsammans med vårt specialförbund Svenska Ridsportförbundet har även tittat på detta och har kommit fram till en del åtgärder som gäller tävlingsverksamhet som helt kommer att vara nedlagd fram till 17/11. Svenska Ridsportförbundet uppmanar sina föreningar att se över sina riskbedömningar och fatta egna beslut i sina rekommendationer. Detta tar vi såklart på högsta allvar och försöker skruva åt våra åtgärder så att alla ska känna sig trygga ute hos oss. Förutom de förändringar som vi redan har gjort sedan tidigare kommer vi även att införa följande för att kunna hålla öppet och vara så nära det ”normala tillståndet” som möjligt.

• Luckan kommer att vara låst och endast för personal. Listorna där man ser vilken häst man ska ha kommer att sitta på anslagstavla till vänster om trappan upp till Våfflan.

• I sadelkammaren har vi satt upp skyltar om att det är enkelriktat. Gå in genom den ena dörren, fortsätter rakt fram efter uträttat ärende och gå ut genom den andra.

• Våfflan kommer att hålla stängt 3 lördagar framåt.

• För de grupper som fodrar kraft uppmanar man till att det endast är 3 personer vid vagnarna. Dela upp tillfällena.

• Man kommer hit och rider och sedan lämnar man för att undvika för mycket folk på plats.

• Ej tillåtet att ta med sig kompisar till stallet.

• I möjligaste mån lämna era barn hos oss och hämta dem när de är färdiga. Naturligtvis gäller inte detta för minisarna, funkisgruppen eller om ni har ett barn som känner sig orolig eller av någon annan relevant anledning.

Vi tycker att detta är extra tråkigt eftersom vi vill att stallet ska vara ett ställe där barn och ungdomar ska kunna ”hänga” och att det är en viktig samlingspunkt. Nu går det tyvärr inte eftersom det ser ut som det gör i samhället och vi vill bara få ett slut på det så snälla respektera våra åtgärder och följ dem så kan vi förhoppningsvis inom en snar framtid gå tillbaka till det normala igen❤

Våra sponsorer