Hoppa till huvudinnehåll

Clinic i körning på höstlovet - INSTÄLLT

Den 2 november kommer Marie Nilsson hit för att ha en körclinic för våra medlemmar (tillsammans med Denisé) Vi kommer först gå igenom grunderna av körningens utrustning från sele till vagn. För att sen fortsätta med den praktiska delen hur en kusk och häst samarbetar tillsammans i sin gren.

Vi samlas 13:00 i våfflan och det kommer bjudas på fika.

Kostnad: 100: - för medlemmar. 150: - för icke medlemmar.

Anmälan: Mejla till info@krf.nu senast 26/10-23

Vem är Marie Nilsson?
Marie Nilsson är en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika kuskar inom sportkörning. Hon har tävlat i enbet, dvs en häst framför vagnen och med parhästar. Eller rättare sagt ponnyer. För det är New Forestponnyn som haft en alldeles speciell plats hemma hos familjen Nilsson utanför Sjöbo. Och med just den ponnyrasen har hon kommit långt. I landslaget, internationellt och på de stora tävlingarna hemmavid.
Intresset för och kunskapen om just sportkörningen har gått vidare till dottern Johanna och kanske också till barnbarnet Ella.
Numera tävlar Marie inte själv men är en drivande kraft i Skånska Körsällskapet. Och med ett stort engagemang för de banor för internationell tävlingskörning som nu växer fram i Flyinge. Nästa år ska här köras ett Europamästerskap för unga kuskar. Under Maries och kollegernas vakande ögon.

Bilden:
Marie Nilsson i fin tävlingsform med sina New Forestponnyer. Groom är Christina Karlsson.
Foto: Eva Österlund

Clinic i körning på höstlovet!

Våra sponsorer